Hvad er læseguides, og hvor finder jeg dem?

Ændret: tirs, 16 maj, 2017 kl. 9:50

En læseguide er en særlig støtte til elevens læseforståelse og sproglige udvikling. Læseguides er letgenkendelige på alle portaler, fordi de består af et tydeligt læseformål, grundigt arbejde med læseforståelsesstrategier samt evaluering af læseformålet.

Alle læseguides har overskrifter og instruktioner, der stilladserer, hvilken læseforståelsesstrategi eleverne arbejder med og med hvilket formål.

Både lærere og elever kan se de forskellige læseguides, og i Elevbesvarelser kan du se, hvad dine elever har skrevet.

Hvis der er en læseguide på en given tekst eller aktivitet, vil der være et ikon med en hat. Er ikonet sort, er læseguiden deaktiveret, og den vil ikke kunne ses i teksten. Klikker du på ikonet, bliver det blågrønt og viser, hvor du finder læseguiden eller -guides i teksten:

Som du kan se herunder, er der nu dukket en knap mere op: Vis alle. Derudover kan du se, at der lidt længere nede er kommet en læseguide frem til højre.
Du kan åbne den enkelte læseguide ved at klikke på den. Du kan også åbne alle læseguides på siden med det samme ved at klikke på Vis alle:

Men hvor finder jeg dem?

På mange af vores portaler kan du finde en oversigt over tekster med læseguides ved at klikke på Ressourcer i menuen i toppen:

Klik derefter på Til læreren:

Klik nu på Læseguides:

Klik til sidst på Find læseguides:

Du bliver nu sendt ind på en side, der viser de tekster, hvorpå der findes en eller flere læseguides.