Hvordan tildeler jeg et opgavesæt til mine elever?

Ændret: fre, 26 maj, 2017 kl. 10:38

Klik derefter på Opgavesæt i menuen i venstre side:

Du kan nu vælge mellem følgende:

Hvis du ikke kan se én eller flere af kategorierne, har skolen ikke abonnement på de pågældende opgavesæt. Klik her, hvis du ønsker at læse mere om, hvordan du opretter en prøveperiode.

Klik på den type opgavesæt, du ønsker at tildele – jeg vælger at tildele en prøve i eksemplet herunder:

Du kan med fordel bruge filtrene i toppen af siden til at sortere ud fra fx fag og klassetrin, så du får et bedre overblik over de tilgængelige opgaver:

Jeg snupper en prøve i dansk til 8. klasse i mit eksempel:

Når du har fundet et opgavesæt, du ønsker at tildele, kører du din mus hen over billedet og klikker på Tildel:

Tildelingsmenuen

Nu kommer alt det spændende. Nu kan du nemlig selv bestemme indstillingerne for tildelingen:

Type
Her skal du tage stilling til, om opgavesættet skal laves som klassearbejde, som lektie eller uden en afleveringsdato.

Klasse
Her skal du vælge, hvilken klasse der skal have opgavesættet tildelt. Du kan vælge mellem enkelte elever i en klasse ved at klikke Differentier. Det vender jeg tilbage til længere nede på siden.

Klik i rullemenuen for at åbne den:

Klik på den klasse, du ønsker at tildele opgavesættet til:

Fag
Her har du mulighed for at ændre fag, hvis eleverne fx skal lave et opgavesæt fra samfundsfag i en dansktime. Som udgangspunkt er der valgt det fag, opgavesættet hører ind under.

Dato
Beslut, hvilken dato opgavesættet skal laves på, hvis du har tildelt det som klassearbejde. Beslut, hvornår det skal være færdiggjort, hvis du har tildelt det som lektie. I Lektier og klassearbejde kan du herefter finde tildelingen på denne dato.

Indstillinger for opgavesæt
Giver dig mulighed for at justere på diverse indstillinger for tildelingen. De forskellige indstillinger skulle være lige til at gå til og justere efter behov.
Klik på Gem, når/hvis du har rettet indstillingerne til:

Beskrivelse
Ønsker du at give eleverne en arbejdsbeskrivelse eller blot en kort besked, kan du gøre det her. Fx et link til en side, de kan bruge, eller en besked om, at de kun skal lave fra opgave 1 til 6.

Tildeling til enkelte elever i en klasse

Er det kun nogle enkelte elever og ikke en hel klasse, der skal have tildelt et opgavesæt, kan du klikke på Differentier-knappen som nævnt i afsnittet Klasse herover.

Du har nu mulighed for at fjerne flueben ved de elever, som ikke skal have tildelt opgavesættet. Det er også her, du kan give eleverne ekstra tid.

Klik på Gem i bunden, når du er færdig:

Når alt står, som du ønsker det, klikker du på Tildel for at sende tildelingen af sted til eleverne:

Det var måske en ordentlig mundfuld at komme igennem. Her har du et billede af nogle kartofler fra de søde mennesker fra Pixabay.com – bare fordi 🙂